top of page

Wat is de FTO ?

                                                                                         

De F.T.O. (Federatie Tennishallen Oost Nederland) is een koepelorganisatie van overdekte tenniscentra in Noord en Oost Nederland. 

Zij werd in 1982 opgericht door 7 Overijsselse tennishalexploitanten teneinde structuur aan te brengen in de nieuwe zich stormachtig ontwikkelende indoor-tennismarkt, welke inmiddels had geleid tot een enorme wildgroei aan hallen met name in het zuiden en oosten van Nederland.         

 

In die beginperiode wisselden vele hallen regelmatig – al of niet gedwongen – van eigenaar en/of exploitant. De behoefte van de 7 FTO-oprichters om know-how te bundelen heeft geleid tot een voor Nederlandse begrippen uniek samenwerkings-verband, waarbij thans ca. 30 tennishallen zijn aangesloten. Het FTO-verzorgingsgebied omvat inmiddels de provincies Friesland, Flevoland, Drenthe, Overijssel, Gelderland en het Duitse euregio-grensgebied.

 

De belangrijkste activiteit van de FTO is de organisatie van wintertenniscompetities voor de volgende doelgroepen:

 

  • dames, heren en gemengde competitie op zaterdag

  • jeugdcompetitie op zondag

 

Uitgaande van de stelregel dat de kwaliteit van tenniscompetities wordt bepaald door de kwantiteit van het aantal deelnemende teams, werkt de FTO vanuit haar hoofdkantoor te Raalte voortdurend aan de verbetering van haar producten en diensten. Een enthousiast team van medewerkers en stagaires staat dagelijks klaar om duizenden tennisliefhebbers optimaal van dienst te zijn.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van FTO Tennis 

bottom of page